Kedvenc sültcsirkém
Aki szereti a zöldséges sültcsirkét, annak garantáltan ízleni fog
A csirkét megmosom, a fűszert kikeverem kevés olajjal, majd bepácoolom vele a csirkét. Én minden fűszerrel így csinálok, nem csak a páccal. Legalább fél órát állni hagyom.
Ezután serpenyőbe teszem őket, majd mindkét oldalukat kissé megpirítom. Nekem a húson lévő zsiradék elég szokott lenni, de szükség esetén pótoljátok. Ha kifehéredett mindkét oldala, felöntöm vízzel, majd lefedem fóliával, és kb. fél óráig párolom.
Ezután megfordítom, majd visszateszem rá a fóliát.
Újabb fél óra múlva leveszem a fóliát, és hozzáöntöm a zöldségkeveréket, majd kicsit feljebb veszem a lángot, mert a hideg zöldség nagyon visszahűti, és egyébként is most már csak a vizet kell róla elfőzni.
Ha kész, lehet tálalni, én barna rizzsel szeretem legjobban.
Hozzávalók:
- csirke tetszőleges része
- kedvenc fűszered
- fagyasztott zöldségkeverék
- olaj
A csirkét megmosom, a fűszert kikeverem kevés olajjal, majd bepácoolom vele a csirkét. Én minden fűszerrel így csinálok, nem csak a páccal. Legalább fél órát állni hagyom.
Ezután serpenyőbe teszem őket, majd mindkét oldalukat kissé megpirítom. Nekem a húson lévő zsiradék elég szokott lenni, de szükség esetén pótoljátok. Ha kifehéredett mindkét oldala, felöntöm vízzel, majd lefedem fóliával, és kb. fél óráig párolom.
Ezután megfordítom, majd visszateszem rá a fóliát.
Újabb fél óra múlva leveszem a fóliát, és hozzáöntöm a zöldségkeveréket, majd kicsit feljebb veszem a lángot, mert a hideg zöldség nagyon visszahűti, és egyébként is most már csak a vizet kell róla elfőzni.
Ha kész, lehet tálalni, én barna rizzsel szeretem legjobban.
Nincsenek megjegyzések: