Rántott camembert
Ez egy olyan étel, amihez igazából nem is kell recept, de a nagyon kezdők kedvéért mégis leírom :)
Ha van rá időtök, tegyétek be a sajtot kb. fél órára a fagyasztóba, mert így nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem fog kifolyni (de persze ezt garantálni nem tudom).
Vágjátok a sajtot tetszőleges méretűre.
Majd kezdjétek el panírozni. Ne felejtsétek, a sajtokat mindig duplán kell, tehát liszt-tojást-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.
Én mindig külön olajban sütöm, mint minden mást, mert ha esetleg kifolyik, át kell szűrni az egészet, ami olajsütőnél kissé nehézkes és időigényes.
Mindenképp áfonyalekvárt ajánlok mellé, köretnek pedig amit csak szeretnétek: rizs, sült krumpli, bulgur, stb.
Hozzávalók:
- tetszőleges márkájú camembert sajt
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Ha van rá időtök, tegyétek be a sajtot kb. fél órára a fagyasztóba, mert így nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem fog kifolyni (de persze ezt garantálni nem tudom).
Vágjátok a sajtot tetszőleges méretűre.
Majd kezdjétek el panírozni. Ne felejtsétek, a sajtokat mindig duplán kell, tehát liszt-tojást-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.
Én mindig külön olajban sütöm, mint minden mást, mert ha esetleg kifolyik, át kell szűrni az egészet, ami olajsütőnél kissé nehézkes és időigényes.
Mindenképp áfonyalekvárt ajánlok mellé, köretnek pedig amit csak szeretnétek: rizs, sült krumpli, bulgur, stb.
Nincsenek megjegyzések: