Fokhagymás sült máj

május 13, 2020
Bizonyára sokan ismerik ezt az egyszerű és gyors ételt, ami ugye gyorsabban fogy, mint ahogy készül



Hozzávalók:


  • máj (sertésmájjal könnyebb dolgozni a mérete miatt)
  • tej
  • fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Először tejbe áztatom a májakat, kb. fél órát szoktam így hűtőben pihentetni (de persze nem kötelező).

Ezután egyszerűen csak a felforrósított olajba teszem őket, majd lefedve néhány percig sütöm, majd átfordítom. A sütési idő a májak nagyságától és vastagságától függ, így időt nem tudok írni.

igen, a tűzhelyen láthatjátok, hogy az elején elfelejtettem lefedni

Miután megsültek, rögtön sózzuk és fokhagymázzuk őket, majd melegen, friss kenyérrel fogyasszuk.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.