Fokhagymás sült máj
Bizonyára sokan ismerik ezt az egyszerű és gyors ételt, ami ugye gyorsabban fogy, mint ahogy készül
Először tejbe áztatom a májakat, kb. fél órát szoktam így hűtőben pihentetni (de persze nem kötelező).
Ezután egyszerűen csak a felforrósított olajba teszem őket, majd lefedve néhány percig sütöm, majd átfordítom. A sütési idő a májak nagyságától és vastagságától függ, így időt nem tudok írni.
Miután megsültek, rögtön sózzuk és fokhagymázzuk őket, majd melegen, friss kenyérrel fogyasszuk.
Hozzávalók:
- máj (sertésmájjal könnyebb dolgozni a mérete miatt)
- tej
- só
- fokhagyma
- olaj a sütéshez
Először tejbe áztatom a májakat, kb. fél órát szoktam így hűtőben pihentetni (de persze nem kötelező).
Ezután egyszerűen csak a felforrósított olajba teszem őket, majd lefedve néhány percig sütöm, majd átfordítom. A sütési idő a májak nagyságától és vastagságától függ, így időt nem tudok írni.
![]() |
igen, a tűzhelyen láthatjátok, hogy az elején elfelejtettem lefedni |
Miután megsültek, rögtön sózzuk és fokhagymázzuk őket, majd melegen, friss kenyérrel fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések: