Marhapörkölt recept
Nem az a kifejezett nőies étel, de én egyszerűen imádom! Itthon ezt csak én készítem, így rajtam múlik mikor esszük.
A fűszerek és az ízesítés miatt szinte mindig más íze lesz (úgy értem, hogy mindig másik fűszer dominál kicsit), de számomra pont ez a lényeg benne. Ez is egy tipikus megunhatatlan étel, ami persze galuskával, vagy más néven nokedlivel az igazi. Az elkészítésében nem tér el túl sokban a "hagyományos" pörkölttől, az elkészítési idő viszont hosszabb.
A hagymát zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott húst.
Fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a fűszereket és a fokhagymát.
Félidőben kevés bort öntünk hozzá.
Mikor már puha a hús (legalább másfél óra kell neki), kóstolunk. Ha szükséges, fűszerezzük igény szerint. Ha kész, tálaljuk. Nokedlit szoktam mellé készíteni, de most csak tésztát főztem hozzá.
A fűszerek és az ízesítés miatt szinte mindig más íze lesz (úgy értem, hogy mindig másik fűszer dominál kicsit), de számomra pont ez a lényeg benne. Ez is egy tipikus megunhatatlan étel, ami persze galuskával, vagy más néven nokedlivel az igazi. Az elkészítésében nem tér el túl sokban a "hagyományos" pörkölttől, az elkészítési idő viszont hosszabb.
Hozzávalók:
- marhahús (általában marhacomb)
- vörösbor
- vöröshagyma
- fokhagyma
- paprika, paradicsom
- zsír
- pörköltkocka
- só, bors
- őrölt kömény
- vegeta
- majoranna
A hagymát zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott húst.
Fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a fűszereket és a fokhagymát.
Félidőben kevés bort öntünk hozzá.
Mikor már puha a hús (legalább másfél óra kell neki), kóstolunk. Ha szükséges, fűszerezzük igény szerint. Ha kész, tálaljuk. Nokedlit szoktam mellé készíteni, de most csak tésztát főztem hozzá.
Nincsenek megjegyzések: