Marhapörkölt recept

április 16, 2020
Nem az a kifejezett nőies étel, de én egyszerűen imádom! Itthon ezt csak én készítem, így rajtam múlik mikor esszük.
A fűszerek és az ízesítés miatt szinte mindig más íze lesz (úgy értem, hogy mindig másik fűszer dominál kicsit), de számomra pont ez a lényeg benne. Ez is egy tipikus megunhatatlan étel, ami persze galuskával, vagy más néven nokedlivel az igazi. Az elkészítésében nem tér el túl sokban a "hagyományos" pörkölttől, az elkészítési idő viszont hosszabb.

Hozzávalók:


  • marhahús (általában marhacomb)
  • vörösbor
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paprika, paradicsom
  • zsír
  • pörköltkocka
  • só, bors
  • őrölt kömény
  • vegeta
  • majoranna



A hagymát zsíron megdinszteljük.

Hozzáadjuk a felkockázott húst.

Fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a fűszereket és a fokhagymát.

Félidőben kevés bort öntünk hozzá.

Mikor már puha a hús (legalább másfél óra kell neki), kóstolunk. Ha szükséges, fűszerezzük igény szerint. Ha kész, tálaljuk. Nokedlit szoktam mellé készíteni, de most csak tésztát főztem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.