Csülkös babgulyás - marhával
Imádom az igazi magyaros ételeket, előszeretettel készítem is őket.
Ezt a levest csupán azért készítettem marhával, mert kissé sok lett a hús a pörköltbe. Nálam a füstölt csülök elengedhetetlen belőle, marhával pedig telitalálat!
Felteszem főni a húsokat. Mikor kezd forrni, leszedem a habot. Jelenleg ezt háromszor kellett ismételnem.
Ezután teszem csak hozzá a fűszereket, majd fél óra elteltével a zöldségeket.
Mikor már a hús puha, rántást készítek, és a levesbe csorgatom. Aki szereti, csipetkét is tehet bele.
Ezután beleöntöm a konzerv babot, és kóstolom. Ha szükséges, ízesítem.
Ezt a levest csupán azért készítettem marhával, mert kissé sok lett a hús a pörköltbe. Nálam a füstölt csülök elengedhetetlen belőle, marhával pedig telitalálat!
Hozzávalók:
- füstölt csülök
- marhahús
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- zeller
- fűszerek: só, bors, vegeta, babérlevél, őrölt kömény
- rántáshoz: olaj, liszt, pirospaprika
Felteszem főni a húsokat. Mikor kezd forrni, leszedem a habot. Jelenleg ezt háromszor kellett ismételnem.
Ezután teszem csak hozzá a fűszereket, majd fél óra elteltével a zöldségeket.
Mikor már a hús puha, rántást készítek, és a levesbe csorgatom. Aki szereti, csipetkét is tehet bele.
Ezután beleöntöm a konzerv babot, és kóstolom. Ha szükséges, ízesítem.
Nincsenek megjegyzések: