Csülkös babgulyás - marhával

április 15, 2020
Imádom az igazi magyaros ételeket, előszeretettel készítem is őket.
Ezt a levest csupán azért készítettem marhával, mert kissé sok lett a hús a pörköltbe. Nálam a füstölt csülök elengedhetetlen belőle, marhával pedig telitalálat!

Hozzávalók:


  • füstölt csülök
  • marhahús
  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • zeller
  • fűszerek: só, bors, vegeta, babérlevél, őrölt kömény
  • rántáshoz: olaj, liszt, pirospaprika



Felteszem főni a húsokat. Mikor kezd forrni, leszedem a habot. Jelenleg ezt háromszor kellett ismételnem.

Ezután teszem csak hozzá a fűszereket, majd fél óra elteltével a zöldségeket.

Mikor már a hús puha, rántást készítek, és a levesbe csorgatom. Aki szereti, csipetkét is tehet bele.

Ezután beleöntöm a konzerv babot, és kóstolom. Ha szükséges, ízesítem.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.