Húsleves
Ez egy tipikusan ahány ház, annyi szokás recept, íme az enyém :)
Sajnos csak boltban tudok húst beszerezni, így próbálok mindig jó minőségűt kifodni. Általában farhátat használok húslevesbe, mert az íze szuperül belefő, lesz szép zsírja, és mivel mi annyira nem esszük meg ilyenkor a húst, az a kis kevéske róla pont elég a macskánknak.
Míg melegszik a víz, feldarabolom és megpucolom a zöldségeket, előkészítem a fűszereket.
Majd hozzáadom a leveshez. Ha szükséges, felöntöm vízzel, majd lassú tűzön készre főzöm.
Kóstolom, és ha finom, átszűröm, hogy ne legyen túl zavaros, majd tetszés szerinti levestésztát teszek bele. A zöldségeket külön kínálom hozzá.
Hozzávalók:
- csirkehús
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- hagyma
- fokhagyma
- leveskocka vagy alaplé
- fűszerek: só, bors, vegeta, babérlevél, kurkuma, őrölt kömény
- levestészta
Sajnos csak boltban tudok húst beszerezni, így próbálok mindig jó minőségűt kifodni. Általában farhátat használok húslevesbe, mert az íze szuperül belefő, lesz szép zsírja, és mivel mi annyira nem esszük meg ilyenkor a húst, az a kis kevéske róla pont elég a macskánknak.
Míg melegszik a víz, feldarabolom és megpucolom a zöldségeket, előkészítem a fűszereket.
Majd hozzáadom a leveshez. Ha szükséges, felöntöm vízzel, majd lassú tűzön készre főzöm.
Kóstolom, és ha finom, átszűröm, hogy ne legyen túl zavaros, majd tetszés szerinti levestésztát teszek bele. A zöldségeket külön kínálom hozzá.
Nincsenek megjegyzések: