A sokszínű rántotta

március 24, 2020
A rántotta gyerekkorom óta a hagyományos reggelik közé tartozik. Több formában szoktuk készíteni, íme az egyik.

Hozzávalók:


  • tojás 
  • sajt
  • szalonna
  • hagyma (ez esetben: vörös, lila, újhagyma)
A szalonnát és a hagymát felszeletelem.

A szalonnát kissé megsütöm (saját zsírjában, nem kell plusz zsiradék)...
...majd hozzáadom a hagymákat.

Míg sülnek felverem a tojásokat.

Ha a hagymás szalonna megsült (ami már önmagában nagyon finom), jöhet hozzá a tojás. Fontos: győződj meg a szalonna sósságáról mielőtt ízesítenéd a tojást! Mivel vegyesen használtam bolti és házi szalonnát, egyáltalán nem kellett sót hozzátennem. 

Friss kenyérrel, paradicsommal, uborkával tálalom.
elnézést, de végeredményként már csak Insta kompatibilis fotót csináltam...

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.