Banános amerikai palacsinta
Imádom az amerikai palacsintát, leggyakrabban natúrt készítek, de láttam valakinél egy banános változatról készült posztot, és úgy döntöttem kipróbálom.
Most kivételesen próbálok mennyiséget írni, de nálam ez nagyon ízlés és állag kérdése, tehát ne vegyétek szentírásnak a mennyiséget! Ebből a mennyiségből 7 palacsinta lett, különböző méretűek és vastagságúak.
Villával letöröm a banánt.
Ezután az összes hozzávalók egy tálba teszem, és kézzel kikeverem.
A palacsinták formájáért elnézést kérek!
Pár csepp olajat hevítek egy serpenyőben (ez esetben palacsintasütő volt), majd kisütjük a palacsintákat. Akkor tudod megfordítani, mikor már buborékos a tészta felső oldala.
Gyümölcslekvárral fogyasztottam.
Most kivételesen próbálok mennyiséget írni, de nálam ez nagyon ízlés és állag kérdése, tehát ne vegyétek szentírásnak a mennyiséget! Ebből a mennyiségből 7 palacsinta lett, különböző méretűek és vastagságúak.
Hozzávalók:
- 1 érett banán
- 17 dkg liszt
- fél zacskó sütőpor
- tej (állagnak megfelelően)
- 1-2 ek cukor
- 1 tojás
- csipet só
- pici olaj
Villával letöröm a banánt.
Ezután az összes hozzávalók egy tálba teszem, és kézzel kikeverem.
A palacsinták formájáért elnézést kérek!
Pár csepp olajat hevítek egy serpenyőben (ez esetben palacsintasütő volt), majd kisütjük a palacsintákat. Akkor tudod megfordítani, mikor már buborékos a tészta felső oldala.
Gyümölcslekvárral fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések: