Rizses hús darált hússal
Időspórolás miatt most darált hússal készítettem a rizses húst, mutatom hogyan
Szokásos módon elkészítjük a pörköltet:
A hagymát kockázzuk, zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált hús, majd fehéredésig pirítjuk.
Majd átmossuk és olajon megpirítjuk a rizst.
Ezalatt felkockázzuk a paprikát és paradicsomot.
Ha a hús kifehéredett, mehetnek hozzá a fűszerek és egy csepp víz, majd a kockázott zöldségek.
Kicsit főni hagyom, majd ha már a rizs is kissé átpirult, hozzáöntöm a pörkölthöz, és felöntöm annyi vízzel, hogy kb. egy ujjnyira ellepje a rizst.
20 perc után (ennyi idő kell a rizsnek, hogy megpuhuljon) átkeverem és megkóstolom. Ha kemény a rizs, akkor még mehet hozzá víz, esetleg fűszer, ha igényli.
Ha öntöttünk hozzá vizet, akkor 10 perc múlva kóstolunk és ismételjük ezt mindaddig, míg puha nem lesz a rizs.
Hozzávalók:
- darált hús
- rizs
- paprika, paradicsom
- hagyma
- fűszerek: só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, és egy pörkölt kockát is beledobtam
Szokásos módon elkészítjük a pörköltet:
A hagymát kockázzuk, zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált hús, majd fehéredésig pirítjuk.
Majd átmossuk és olajon megpirítjuk a rizst.
Ezalatt felkockázzuk a paprikát és paradicsomot.
Ha a hús kifehéredett, mehetnek hozzá a fűszerek és egy csepp víz, majd a kockázott zöldségek.
Kicsit főni hagyom, majd ha már a rizs is kissé átpirult, hozzáöntöm a pörkölthöz, és felöntöm annyi vízzel, hogy kb. egy ujjnyira ellepje a rizst.
20 perc után (ennyi idő kell a rizsnek, hogy megpuhuljon) átkeverem és megkóstolom. Ha kemény a rizs, akkor még mehet hozzá víz, esetleg fűszer, ha igényli.
Ha öntöttünk hozzá vizet, akkor 10 perc múlva kóstolunk és ismételjük ezt mindaddig, míg puha nem lesz a rizs.
Nincsenek megjegyzések: