Rakott bolognai spagetti

március 19, 2020
Bolognait mindig is por alapból készítettünk, mert gyors, kényelmes, és finom is.

Hozzávalók:


  • darált hús
  • kevés olaj
  • bolognai alappor
  • kevés víz felönteni
  • tejföl
  • sajt
  • spagetti tészta


Tegyünk fel vizet a tésztának.

A darált húst kissé pirítsuk meg egy kevés olajon. Ha bolti húst vesztek, számítsatok rá, hogy mivel sok vizet ereszt, ez több időt igénybe vehet.

Ha elfőtte a vizet és kissé megpirult, jöhet hozzá a por és öntsük fel megfelelő mennyiségű vízzel. Én mindig kis adagokban szoktam hozzáönteni, és közben folyamatos keveréssel nézem az állagát. Ha összerottyan kész is. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Ha megfőtt a ragu és a tészta is, tegyük őket összekeverve egy hőálló tálba.

Kenjünk rá tejfölt.

Ezután mehet ízlés szerinti sajt, ízlés szerinti mennyiségben.
Már betettem a sütőbe mikor eszembe jutott a fénykép

Tegyük sütőbe és 10-12 percig süssük. Figyeljük folyamatosan, aki kicsit pirítani szeretné, az tapasztalja ki magának az ehhez elegendő időt.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.