Rakott bolognai spagetti
Bolognait mindig is por alapból készítettünk, mert gyors, kényelmes, és finom is.
Tegyünk fel vizet a tésztának.
A darált húst kissé pirítsuk meg egy kevés olajon. Ha bolti húst vesztek, számítsatok rá, hogy mivel sok vizet ereszt, ez több időt igénybe vehet.
Ha elfőtte a vizet és kissé megpirult, jöhet hozzá a por és öntsük fel megfelelő mennyiségű vízzel. Én mindig kis adagokban szoktam hozzáönteni, és közben folyamatos keveréssel nézem az állagát. Ha összerottyan kész is. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Ha megfőtt a ragu és a tészta is, tegyük őket összekeverve egy hőálló tálba.
Kenjünk rá tejfölt.
Ezután mehet ízlés szerinti sajt, ízlés szerinti mennyiségben.
Tegyük sütőbe és 10-12 percig süssük. Figyeljük folyamatosan, aki kicsit pirítani szeretné, az tapasztalja ki magának az ehhez elegendő időt.
Hozzávalók:
- darált hús
- kevés olaj
- bolognai alappor
- kevés víz felönteni
- tejföl
- sajt
- spagetti tészta
Tegyünk fel vizet a tésztának.
A darált húst kissé pirítsuk meg egy kevés olajon. Ha bolti húst vesztek, számítsatok rá, hogy mivel sok vizet ereszt, ez több időt igénybe vehet.
Ha elfőtte a vizet és kissé megpirult, jöhet hozzá a por és öntsük fel megfelelő mennyiségű vízzel. Én mindig kis adagokban szoktam hozzáönteni, és közben folyamatos keveréssel nézem az állagát. Ha összerottyan kész is. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Ha megfőtt a ragu és a tészta is, tegyük őket összekeverve egy hőálló tálba.
Kenjünk rá tejfölt.
Ezután mehet ízlés szerinti sajt, ízlés szerinti mennyiségben.
![]() |
Már betettem a sütőbe mikor eszembe jutott a fénykép |
Tegyük sütőbe és 10-12 percig süssük. Figyeljük folyamatosan, aki kicsit pirítani szeretné, az tapasztalja ki magának az ehhez elegendő időt.
Nincsenek megjegyzések: