"Piros" cukorborsóleves
Ezt az elnevezést pár éve adtuk ennek a levesnek, mivel ez a második verzió, ahogy készítjük, és így könnyen meg tudjuk különböztetni őket egymástól
Nos, ahogy láthatjátok, ez nem egy úgymond mai "divatos" gasztroblog, mert nálam nincs túl sok egészséges étel. Viszont igyekszem minél változatosabb étrendet összeállítani, mert korábban elég egyoldalú volt az étkezésünk. Ezt úgy próbálom elérni, hogy minél több zöldséget csempészek bele az ételekbe, télen sajnos csak fagyasztott vagy konzerv formában, de nyárra már lesznek saját termesztésű friss hozzávalóim, így olyankor sokkal könnyebb.
Ez a leves is amiatt nagyon gyors, hogy konzerv zöldségből készül. Plusz előnye még az is, hogy az ízesítése nekünk nagyon is ízlik, így már egy kis alapot ad az ételnek.
Olajon megpárolom a konzervet, amit a leve nélkül használok fel. Ezután félrehúzom, és megszórom pirospaprikával és némi liszttel.
Elkeverem, kevés vizet hozzáöntök, és visszateszem a tűzhelyre.
Itt már felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, fűszereket, majd összeforralom. Mikor felforrt, kóstolom, és szükség szerint ízesítem.
Aki szereti, csipetkét is készíthet hozzá, viszont akkor időben bele kell tenni, hogy legyen ideje megfőni.
Nos, ahogy láthatjátok, ez nem egy úgymond mai "divatos" gasztroblog, mert nálam nincs túl sok egészséges étel. Viszont igyekszem minél változatosabb étrendet összeállítani, mert korábban elég egyoldalú volt az étkezésünk. Ezt úgy próbálom elérni, hogy minél több zöldséget csempészek bele az ételekbe, télen sajnos csak fagyasztott vagy konzerv formában, de nyárra már lesznek saját termesztésű friss hozzávalóim, így olyankor sokkal könnyebb.
Ez a leves is amiatt nagyon gyors, hogy konzerv zöldségből készül. Plusz előnye még az is, hogy az ízesítése nekünk nagyon is ízlik, így már egy kis alapot ad az ételnek.
Hozzávalók:
- konzerv cukorborsó (én jelen esetben bébirépásat választottam)
- kevés olaj
- pirospaprika
- liszt
- zöldségleves kocka
- babérlevél
- só, bors, vegeta ízlés szerint
Olajon megpárolom a konzervet, amit a leve nélkül használok fel. Ezután félrehúzom, és megszórom pirospaprikával és némi liszttel.
Elkeverem, kevés vizet hozzáöntök, és visszateszem a tűzhelyre.
Itt már felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, fűszereket, majd összeforralom. Mikor felforrt, kóstolom, és szükség szerint ízesítem.
Aki szereti, csipetkét is készíthet hozzá, viszont akkor időben bele kell tenni, hogy legyen ideje megfőni.
Nincsenek megjegyzések: