Bemutatkozás

március 17, 2020
Habár rögtön egy recepttel kezdtem a blogot, azért a bemutatkozásról sem feledkeztem meg.



Niki vagyok, a Niki a konyhában blog alapítója. Mindig is szerettem jókat enni és főzni. Ez utóbbit egyedül tanultam, kislányként soha nem tudtam megmaradni anyu mellett a konyhában, mikor meg akart tanítani egy-egy receptet. Emiatt is lett teljesen más az ízlésem és a főzési szokásaim. Mi tipikus példái vagyunk a "két dudás nem fér meg egy csárdában" mondásnak.

Utazásaim során szeretek éttermekbe járni, új helyeket felfedezni, amiket mindig gondosan választok ki, bár van, hogy így is pórul járok, de ezt tanulópénznek próbálom felfogni. Ezeken a helyeken mostanában már inkább igyekszem kilépni a komfortzónámból, és számomra még ismeretlen ízekkel megismerkedni. Imádom a magyaros ételeket, valamint még az olasz, amit megeszek.

Már 8 éve vezetek egy szépségápolással-életmóddal kapcsolatos blogot, a gasztro ötlete pedig csak nemrég merült fel, de mindeddig féltem belevágni. Igazából azért, mert én nem vagyok az a tipikus egészségesen és mindenmentesen étkező ember, és így tartottam tőle (sőt, még most is), hogy milyen fogadtatásban fog részesülni a blog. De ugye ha nem vágok bele, sose tudom meg.

A mottóm az oldallal kapcsolatban: egyszerűt, gyorsat, olcsót. Erre a három kategóriára építem a receptjeimet, amit szinte kivétel nélkül mindenki ismer(het). Nálam is előfordul, hogy nincs időm órákig lenni a konyhában, ezért ilyen esetre is van tervem. Igyekszem úgy összeválogatni a recepteket, hogy olyan alapanyagokkal készüljenek, amik egy átlag háztartásban mindig megtalálhatók. Persze vannak kivételek, de ezt a hozzávalók leírásában úgyis látjátok. Igyekszem mindig mennyiségeket is írni, de mindenki jól tudja, hogy ez sokszor kivitelezhetetlen, mert az "amennyit felvesz" vagy "ízlés szerint" meghatározások rengeteg receptben benne vannak, de segítek hozzá támpontot nyújtani.

Minden étel receptjénél úgy írom le az elkészítés lépéseit, hogy könnyen követhető és logikusan felépített legyen maximális időtakarékoskodás mellett.

Instagram oldalamra napi szinten gyártom a tartalmakat, és amiről nem feledkezem meg, azokról fázisfotókat is készítek, hogy recept formájában feltölthessem ide is.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.