Sült csirkecomb vele sült burgonyával

Akár mondhatjuk egytál ételnek is, hisz a hús és a köret egyszerre készül el


Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • krumpli
  • hagyma
  • fűszerek


A csirkecombokat megmossuk, befűszerezzük, félretesszük. A képen láthatjátok a kedvenc csirke fűszersómat, a legfinomabb, amit valaha próbáltam, ajánlom mindenkinek.

Ezután megpucoljuk és felszeleteljük a krumplit. Kb. fél centi vastag szeletek legyenek.

A hagymákat ízlés szerint szeleteljük vagy gerezdekre vágjuk, de akár ki is hagyható. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a húsokat átjárja a fűszer.

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ezután mindent szépen egy kiolajozott, vagy esetemben zsírozott tepsibe teszünk. A krumplit megsózzuk, vagy aki szereti, krumplifűszerrel szórja meg. Kevés vizet öntök alá, majd fóliával lefedve sütöm egy órán keresztül, majd ezután leveszem róla a fóliát, és további fél órát pirítom.








Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.