Paprikás csirke
Nagy kedvenc nálunk a paprikás csirke, előszeretettel készítjük akár hétköznap is
Aki nem tudná miről van szó, paprikás csirkének, csirkepaprikásnak és tejfölös csirkének egyaránt nevezik (meg még ki tudja minek - ha nálatok más a neve, kíváncsian várom)
A hagymát kockára vágjuk, majd olajon megdinszteljük
Félrehúzzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vizet
Visszatesszük a "tűzre", majd mehetnek bele a megmosott csirkerészek
Kicsit pirítjuk, közben kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Fontos, hogy a végére is bőven maradjon szaftja
Míg a pörkölt készül, megfőzhetjük a tésztát is.
Ha már puha a hús, kóstolunk, és szükség esetén ízesítünk.
Majd elkészítjük a habarást: a tejfölt kikeverjük kevés liszttel, teszünk hozzá a pörkölt levéből, majd lassan a húshoz öntjük.
Elkeverjük, és felforraljuk.
Aki nem tudná miről van szó, paprikás csirkének, csirkepaprikásnak és tejfölös csirkének egyaránt nevezik (meg még ki tudja minek - ha nálatok más a neve, kíváncsian várom)
Hozzávalók:
- csirke tetszőleges része
- hagyma
- fűszerek: pirospaprika, só, bors, vegeta, kömény, pörköltkocka
- tejföl
- tetszőleges tészta
- kevés olaj
A hagymát kockára vágjuk, majd olajon megdinszteljük
Félrehúzzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vizet
Kicsit pirítjuk, közben kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Fontos, hogy a végére is bőven maradjon szaftja
Míg a pörkölt készül, megfőzhetjük a tésztát is.
Ha már puha a hús, kóstolunk, és szükség esetén ízesítünk.
Majd elkészítjük a habarást: a tejfölt kikeverjük kevés liszttel, teszünk hozzá a pörkölt levéből, majd lassan a húshoz öntjük.
Elkeverjük, és felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések: