Recept: cseresznyés cobbler
Ismét egy interneten talált recept, bármilyen gyümölccsel nagyon finom.
Pontos mennyiséget nem írok, mert egyrészt függ a tepsi méretétől, másrészt ami receptet találtam, azt kicsit átvariáltam, mert nem lett tökéletes a tészta állaga.
Az összetevőket keverjük ki.
Egy hőálló tál alját kenjük ki vajjal, és tegyük rá a cseresznyét.
Erre megy a tészta eloszlatva (kézzel vagy kanállal igazgassuk el a tésztát).
Tegyük a 180 C-ra előmelegített sütőbe 25-30 percre (de persze azért figyeljük a tésztát).
Hozzávalók:
- cseresznye (vagy bármilyen gyümölcs)
- liszt
- cukor
- vaj
- kevés tej
- sütőpor
- csipet só
Pontos mennyiséget nem írok, mert egyrészt függ a tepsi méretétől, másrészt ami receptet találtam, azt kicsit átvariáltam, mert nem lett tökéletes a tészta állaga.
Az összetevőket keverjük ki.
Egy hőálló tál alját kenjük ki vajjal, és tegyük rá a cseresznyét.
Erre megy a tészta eloszlatva (kézzel vagy kanállal igazgassuk el a tésztát).
Tegyük a 180 C-ra előmelegített sütőbe 25-30 percre (de persze azért figyeljük a tésztát).
Nincsenek megjegyzések: