Recept: cseh fánk avagy tarkedli

április 02, 2020
Ezt a fánk receptet nemrég találtam neten, soha ezelőtt nem hallottam még róla, de mivel egyszerűnek és finomnak tűnt, muszáj volt kipróbálnom.

Hozzávalók:


  • 250 g liszt
  • 250 ml tej
  • 20 g élesztő (vagy esetemben 1 cs instant)
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • ízlés szerint kevés vaníliás cukor


A tejet meglangyosítjuk, a liszthez öntjük a felét, és beletesszük az élesztőt és a cukrot. Pár percig hagyjuk állni meleg helyen.

(A recept szerint ezután a tojássárgáját, maradék tejet és a sót a liszthez adjuk, majd fakanállal elkeverjük. Ezután a fehérjét habbá verjük és szintén hozzákeverjük.)
Nos én ehelyett mindent egyben hozzáadtam és úgy kevertem el. 15-20 percet pihentetjük meleg helyen. A massza közben sűrűsödik, de ettől nem kell megijedni. Ha úgy könnyebb adagolni, kicsit lehet hígítani tejjel.

Ezután elkezdjük kisütni őket pár csepp olajon.



Lekvárral, porcukorral együk.



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.